Webinar: Toezichthouden in de zorg – effectiviteit tijdens een crisis

16 april 2020, 08:00 uur

De zorginstellingen in Nederland bevinden zich in een uitzonderlijke realiteit waarvan de lange-termijn impact nog maar nauwelijks zichtbaar is. Hoewel het uitbreken van een pandemie een denkbaar scenario was, blijkt het succesvol managen van een dergelijke crisis nu in de praktijk een immense opgave, voor bestuurders en hun werknemers. Vanzelfsprekend stelt deze situatie ook leden van Raden van Toezicht voor nieuwe uitdagingen. Enerzijds voor het toezicht tijdens crisisresponse en -management, waarbij acute zorg voor mensen en operatie centraal staan, als ook voor het bewaken van het lange termijnbelang van een organisatie, waarbij de financiële positie een hoofdrol speelt.

Op welke manier gaat u als RvT lid het beste om met uw rol en verantwoordelijkheden tijdens een crisis? Hoe blijft u in staat toegevoegde waarde te leveren aan het bestuur, terwijl omstandigheden razendsnel veranderen? Hoe maakt u zich klaar voor het voorbereiden op en werken aan herstel van de organisatie? 

In dit webinar specifiek voor toezichthouders in de zorg, worden deze en andere vraagstukken, zoals integraal risicomanagement en leiderschap, verder uitgediept. Sprekers zijn:

  1. Fenna Heyning: Fenna Heyning is directeur bij STZ ziekenhuizen. Waarbij ze zich eerst als internist-hematoloog inzette voor goede zorg voor de individuele patiënt, focussed ze zich nu op verbetering van het systeem en het toepassen van Zorginnovatie in haar rol als directeur van de vereniging van Topklinische ziekenhuizen.
  2. Egon Hoppe is partner bij Human Capital. Egon heeft meer dan 20 jaar leiderschapservaring bij Defensie, waarin hij onder andere verantwoordelijk was voor de veiligheid van Schiphol.
  3. Frédérique Demenint is partner bij Risk Advisory. Frédérique heeft 22 jaar werkervaring in communicatie en is specialist in reputatiemanagement en het reageren op crisissituaties.

Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen aan onze specialisten, maar ook aan andere RvT leden.

Praktische informatie en aanmelden

U kunt u aanmelden via formulier aan de rechterzijde. In de bevestigingsmail ontvangt u tevens de link om live mee te kijken. Het webinar vindt plaats op donderdag 16 april om 08.00 uur en zal ongeveer 45 minuten duren. 

Er zijn maximaal 500 plekken beschikbaar. Deloitte zal ZOOM gebruiken voor dit webinar. Een aantal functionaliteiten zijn uitgezet om compliant te zijn met alle Europese GDPR regelgeving. Het webinar zal daarom ook niet worden opgenomen.
Voor instructies over het inbellen via ZOOM verwijzen we u naar deze link.

Frank Geelen
Partner Deloitte Nederland
CFO Programma
T +31882884659
E [email protected]
Frank Geelen
Partner Deloitte Nederland
CFO Programma
T +31882884659
E [email protected]
Frank Geelen
Partner Deloitte Nederland
CFO Programma
T +31882884659
E [email protected]

At vero eos et accusam. Etiam auctor ris

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur luctus convallis quam vitae finibus. Aliquam quis congue turpis, nec euismod sem. Duis rutrum mi sit amet risus interdum, et sollicitudin nisl dictum. Sed eu libero sapien. Aliquam magna ligula, lobortis in neque et, commodo faucibus lorem. Donec vitae venenatis purus. Donec mollis dui vel suscipit imperdiet. Vestibulum id nibh non magna dignissim pharetra ac luctus lorem.